CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, August 1, 2011

A New Day

Thanks so much Yati!




When Ramadhan comes, I am enveloped with this brand new day feeling. A fresh start every time to make things better, more fulfilling and emerge as a new improved person at the end of the process. I have laid out rules for the kids to abide and I have set myself to observe similar regulations as well. First and foremost, we will try not to get angry at each other and hopefully the rest comes easily once the anger and irritation are dealt with.

I am hoping this will be a better Ramadhan from last year in many aspects.

And my wish goes out the same to all of you folks out there. Kita cuba jadi yang lebih baik daripada yang sebelum2nya ok. Kita cuba sama-sama ye. InsyaAllah.


16 treats:

Edi said...

Happy Fasting kak wiz.
yup, kita cuba sama sama k..

SumaiyyahAbidah said...

Happy Ramadhan Kak Wiz. Semoga Ramadhan kali ini dapat meningkatkan iman kita dan menjadikan kita hamba yang lebih baik di sisiNya, Insya-Allah!
Love the camera, how I wish I had one too a real one of course, though an edible one doesn't sound too bad)

Mrs & Miss Vanilla said...

Sama2 lah kita cuba, insyaallah...
Selamat Berpuasa.

pakkordi said...

Goodness gracious, camera tu comel giler! Hahahahaa!

PatinPasta said...

Kak Wiz,
Selamat berpuasa dan menyambut Ramadan untuk Kak Wiz sekeluarga :)

K.Nor said...

salam ramadhan wiz.. slmt berpuasa ..

Wiz said...

Edi- Yer, kita cuba sama2. So far so good and I could feel I am savouring sipping Ramdahn bit by bit instead of just let it pass through.

Sumaiyyah- Sukamcamera tu yer? kak wiz pun suka sgt2 tapi setakat suka jer la buat masa ni. Selamat berpuasa too to you.

Wiz said...

Murni- Thank you. Selamat beramal di bulan Ramadhan dan mengerjakan ibadah puasa sebaik mungkin.

Aida- Hope you have a good Ramadhan there Aida. Selamat semuanya.

Wiz said...

Pak Kordi- Thanks Pak! Kek camera nya dah buat byk, camera betulnya belum ada rezeki lagi. Kena buat kek camera lagi dan lagi dan lagi untuk dptkan camera yg betul.

Ka Nor- Bukan senang nak dapat kak nor tulis mulis kat sini ni. Suka saya. Thanks Kak. Selamat berpuasa to you and to your family too!

dura m. said...

salam ramadhan kakak!

jasmin said...

Selamat berpuasa to you n family. So far, this Ramadan is better than the last. Hopefully it remains that way...

jasmin said...

.... Abt the camera, my other half kata "Fuh! Mak datuk!"

zue said...

Salam Ramadhan and Selamat Berpuasa Wiz, semoga kita mendapat keberkatanNya di bulan yang mulia ini

Wiz said...

Dura- Happy days in Ramadhan. Thanks for dropping by.

Jasmin- So goooood to know that this year is better than the last. I am feeling it too. Trying to savour this holy month this time. Ckp kat Aizi, I never knew he could say Fuh mak datuk. hahahaha. Tgk dia tu mcm diam jer ala2 Van gogh sedang berkarya.

Zue- Salam Ramadhan al mubarak to you and family!

SumaiyyahAbidah said...

Kak Wiz, suka gak kamera hebat2 cmtu tp klu dpt camera digital biasa pun ok... Skg nk amik gmbr benda yg masak dgn cameraphone pun xboleh sbb dh rosak, hehe

ROYAL JESTER said...

OMG. Cantiknya..Kak wiz ni so talented!