CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, July 28, 2011

A Hunch



Just the other day, I looked up to see the clouds forming your beautiful face and I felt the wind teasing me of your name.

and I stood still.

Last night, I saw your smile up on the moon with splashes of the stars resembling your aura. I knew I had to run to you.

I believe nature has a way of speaking and the signs are all lined up for me beautifully.

And my hunch tells me it's you.

Selamat Pengantin Baru to all especially to friends of wizcakes.




Ps. Kak Lin this song is for you and for me to perasan sorang2 ;o)!!!!!!!!

Thanks so much Ennie!


The words above are translated from the lyric of the song Firasat from Marcell. Nothing compares to the malay version. Bahasa melayu sememangnya sangat indah dan halus.


Kemarin Kulihat Awan Membentuk Wajahmu
desah Angin Meniupkan Namamu
tubuhku Terpaku

semalam Bulan Sabit Melengkungkan Senyummu
tabur Bintang Serupa Kilau Auramu
aku Pun Sadari, Ku Segera Berlari

reff: Cepat Pulang
cepat Kembali, Jangan Pergi Lagi
firasatku Ingin Kau Tuk Cepat Pulang
cepat Kembali, Jangan Pergi Lagi

alirnya Bagai Sungai Yang Mendamba Samudera
ku Tahu Pasti Kemanakan Ku Bermuara
semoga Ada Waktu, Sayangku

ku Percaya Alam Pun Berbahasa
ada Makna Di Balik Semua Pertanda
firasat Ini Rasa Rindukah Atau Kah Hanya Bayang
aku Tak Peduli, Ku Terus Berlari

dan Lihatlah Sayang
hujan Terus Membasahi
seolah Turun Air Mata




12 treats:

KG said...

wiz...am so lagu less..tak tau lagu hapa pun...yg i tau am gonna remake tt pink brown dot dot cake :D...err dont forget your serunding and acar limau!

Edi said...

kak wiz, kek polka dot tu kan, kan kan.. sgt comel! nanti saya nak tiru.. tq!

Edi said...

lagi satu. ade eh cutter bulat bulat tapi diff sizes mcm tu. atau kak wiz ade trick? eeee.... ade trick nie...
mcm x pernah nampak je..

Edi said...

kak yani, jgnla sedih... i pun mcm xde mood la nak ceria2 bile u sedih... cheer up ok! *hugs*

++tumpang lalu++

Wiz said...

Yanie- I am blowing songs to you now k. Remake, I like that word ;o)

Edi- Ait byk plak comment budak ni. Knowing your kak wiz mestilah ada trick. Bulat2 tu some from nozzles some from bekas2 manik kosong tu jer. Jgn ckp copy, ckp remake mcm yanie.

Edi said...

brilliant! tq kak wiz!
i'll remake soon :D

Wiz said...

Edi- I prefer to say recreate. I try not to over use the word inspired by. It is more of a recreation instead of inspiration betul tak? Tapi kek polkadot tu wasnt my idea wholly. Dah byk dh orang buat. The design of the polka kek and the colours are done with specific instructions from the bride.

- azlin - said...

ohhhhh...thank youuuu ! i go break into that 'angau' smile when I listen to Marcel...and of course my Abg. Nuar...its the 'lomantik' heart of mine..

Wiz said...

Kak Lin- Saya nak suggest Mon nyanyi ni masa talentime for you nanti. Eeeeeeeeeeeeee excitednya. Ingat saya chup tarik langsir.

tukanama said...

I love Marcell, teacher! hehe
*selamat menyambut Ramadhan..
sy mnta maaf, sbb lama mnyepi..tp i alwayzzz 'stalk' ur page hihi <3

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaikumwbh Sis…
Ayu ingin mengucapakan selamat menyambut ramadhan. Semoga kita sama2 memanfaatkan bulan yang penuh rahmat, keampunan dan yg dijanji dijauhkan dari neraka ini oleh NYA. Mohon maaf jika ada tersalah, terusik, terkata dan terbicara yang mungkin ada menyakiti selama ini.:)

Have a blessed and contented Ramadhan for u and family…Amen.

Wiz said...

Khalil- Awak memang! dah lupa la teacher ni kan? sedih tau. Anyway selamat mengerjakan ibadah puasa Khalilah!

Ayu- Sama2 lah kita Ayu k. Ni dah macam isi kandungan kad raya dah ni hehehe. hope you have a beautiful month of Ramadhan. Right now kak wiz tgh garu kepala nak masak apa ni for my picky eaers.