CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, May 25, 2009

Tersangat





Saya ada pengakuan untuk dibuat.






Saya sedang berasa sangat malas.






Komputer saya masih tidak berfungsi.






Pemikiran saya buntu.




Tangan saya kaku.






Kuku saya biru.



Mata saya kuyu.




Hidung saya sebu.




Saya ada pengakuan untuk dibuat.


Saya memang malas,


tersangat.
Picture taken from here








16 treats:

zue said...

The cat's expression says it all

Ahau - Dee said...

Hooray!!!

Welcome to the club. Ingat ker saya sorang jer yang rasa malas ... he he he ... Suka tengok gambar kucing tu. Your pet ker?

Sekali sekala malas tak apa Wiz ... tapi I ni kan bukan sekali sekala tapi selalu ... MALAS ... he he he.

Sebab tu lah semuanya jadi last minutes. Kalaulah ada ubat anti-malas ... dah lama saya beli.

Kitchen Guardian said...

wiz dear,

are you ok....want to have coffee wt me one of these days?

khalil said...

kih3..terkejut igt blog cikgu BM td..

Wiz said...

Zue - That's the exact expression on my face now, minus the bulus ahaks. I got a lot of work to do sebenarnya. Tapi malas tul la nak bergerak.

Dee - Kita serupa, kita serupa... Bila you jumpa ubat tu, beli kat I satu carton k.

Yanie - Would love to do coffee with you. But you are so faaaaaarrrrrrr away. I lost all my cake pictures. I dont have anything to put up here in the blog to share. This is my husband's laptop I am using, so no record nothing of mine here. SO itu yang terasa malas nak start over tu. Haih.

Khalil - Klakar kan? ok tak BM teacher?

MHB said...

Wiz -- if you tersangat, I pulak tersangat sangat-sangat!! LOL

KC said...

ditto here! *sigh*

- azlin - said...

Ja, my middle name is MALAS !! if boleh I want to be on holiday ALL THE TIME !

Seafrost ~ Nina said...

*huarghhhhhh....*
same here...
waiting for the 'anti-malas' pills sambil 'kuak lentang' on the bed. Errr...what, no such pills...oh, well...I'll kuak lentang till someone invent one, he he he....

MaDihays{Ida} said...

:) ~~

Ms Red Hat said...

Tiba-tiba saya terkedu
bila terbaca entri kamu
kuku saya turut biru
cuaca sejuk hari rabu

secangkir teh panas
kita minum sampai puas
serang virus malas
jangan sampai kerja terjejas

Bingkisan salam rindu
jauh dari tanah kangaru
semoga sejahtera selalu
harap cepat dapat bertemu

Farida_Ismail said...

adei..lawaks betul la..u can pinjam my gambo, tapi takle selawa gambo u...especially yang tergolek tu... ahaksss!!

Wiz said...

MHB - So marilah kita menyangatkan lagi keadaan wakakakaka.

KC - You can start by watering your plants k, pastu datang umah I siram pokok2 I plaks he he he.

Nina - you kuak lentang ye? at least ada jugak la usaha kat situ. I ni float jer atas katil hu hu hu. Eh jom gi swimming sesama nak?

Salina - alamak, this reminds me of the tulisan berbentuk sebunyi seirama that I am supposed to submit to you. Jap k. The truth is I have been working around the clock la Salina. Got cupcakes to make in the thousands and this week is utterly madness for me. But the picture of the cat is exactly the position I would like to be in.

Cik nya Pridah kawan sekelas wiz pada suatu ketika dulu yang belum lagi claim hadiah buku - Ooooo nak pinjamkan I gambar ye? I nak you pinjamkan tangan, bley?

Uncle Lee said...

Hello Wiz, how you doin'?
Your computer ada hiccups?
Looks like mandi ayer bunga might be in order, ha ha.
Just kidding.
Best regards and hoping alls well, Lee.

rinnchan said...

Wiz,
I tengah tersangat rajin ni sbb tu buat julung2 kalinya I buat homework yg Mamafami bagi. Sebab you pulak tgh malas, I nak bagi jugak kat you sebagai pengubat malas.... Sudi2kanlah amik award kat rumah I ye...but no red or blue carpet wat so ever...

Farida_Ismail said...

ahaks...ahaks..lawak nye la u ni..mag hadiah yang u wrestle from rightful owner tu ramai yan nak woo...cepat kit amik!! pinjam tangan..takleh..sewa boleh!!