CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, November 1, 2008

...am not.



A good song to sing when you are doing your laundry, LOL.
In response to this video, one lady lamented to why she couldn't look as good whilst hanging her clothes to dry.

Need to go look in the trunk for my red ruffle rambu ramba tingkat2 baju now;o)
Da, I think it's with you. You wore it last!he he he

Cakes between heaps of never ending laundry.

Thanks Khairul
Thanks Amy

Thanks Faradilla

Thanks Dila
Thanks Muhammad

13 treats:

Ammar Faris said...

Dearest ms wizcakes(not real name),
I am actually replying this based on your previous comment at my blog...
--------------------------------
oh seriously..wow, that was very kind of you... but,it's okay...

maybe you can ship your cookies and cakes to my place :) (kiddin')

thanks for being proud of me...

hope everything if fine there in UNITEN..

p/s: I have updated my blog..NEw News!!!

Imeirda said...

Ermm entertaining - if nak fabulous and vogue masa sidai baju takut lambat kering.. too good to be true. hehehe.

But one thing for sure u are memang superwoman, all rounder! (Naza dah dpt title tu). and many others too.

Wiz said...

Ammar how are you? Best Raya?

Imeirda - I kira paling vogue la tu if I pakai seluar tido and Jersey bola ha ha ha. Nak vogue lagi kena nyanyi lagu ni and sidai byk cadar merah, putih biru macam Karyn white. Dia tak byk pakai baju kut, asik sidai cadar je I tgk ha ha ha.

mº¿ºsh, brecht and nora said...

Dear Wiz, Bila lah nak sampai hajat cheq dapat rasa cakes hang yg famous ni? ; ) kalau mai sini, bawak sekotak untuk kita sekeluarga ok! Hugs for a good week ahead Wiz.

ms hart said...

Wiiizzz..uuuurrrgghhh...laundry, laundry...never ending business...unless we decide to be like Karyn White (like what you suspected up there!! he he)

Min said...

Love the present cake, and its ruffle borders. :)

huraz said...

U never stop to amaze me with your wonderful blog and beautiful cupcakes. Each time i buka your blog, i jealous with your talent and creativity.

Wiz said...

Mush - Hang tu mai sini! Bila hang sampai cheq tak renjis air mawar tapi duk suap hampa kek cheq banyak2 nor? Hang nganga ja. Pekena skali kek cheq, pastu tak ndak kek lain dah, he he he. Letih la ckp oghrang Penang ni.

Hart - yes hart, I think it would be easier if we just buy cadar and then buat mcm kamdar tu duk pakai balut2 je kat patung2 dia kan? Tak yah jahit2. Nak gosok pun senang. I put that post up coz my washing machine kaputt! duk genyeh dgn tangan ni!!

Min - aaaah there's a secret that not many people know.(I can't do frills and therefore I do the closest equivalence to it ha ha ha) Anyway I memang tak suka frills pun coz my mum used to make us wear all those maxis yang ada rambu2 and all, so trauma till now.

Doll - Ala Doll, apa la I nak dibandingkan you. You are a lecturer oredi at UMS and in a few years time you'll be doing your PHD, how cool is that!?

DaNaSh said...

sidai baju..i pun vogue jugak...suka pakai t koyak and seluar bunga2 sometimes ada lubang...x senonoh betui tpi yg berlubang koyak dan lusuh itulah paling sedap di pakai...

Seafrost ~ Nina said...

Love this song...just wondering, if dok nyanyi mcm dia, when will my laundry habis sidai & bila masa nak bangun pagi terus makeup cun tiap hari. Errr, sekarang dah rupa macam bibik, infact worst than a bibik, hehehe....

btw, masa 2-3 days b4 raya, my washer mchn pun kaput...dok pakai tangan sampai sakit satu badan. Now bought new one, 13kg, yehaaaaa, seronok but suffer bila nak sidai, lagi besar lagi gatai nak pi basuh semua benda, hehehe...nasib baik pinggan, kipas, dapur, kereta, perkakas buat kek & mixer bowl tak boleh masuk, kalau tak tu pun nina belasah pakai washer machn!

Wiz said...

Danash - Ala Naza, you pakai koyak2 tu saja je to entice that somebody kan? ha ha ha.

Nina - Bila nyanyi macam dia hanya boleh sidai cadar je, pastu kena buat masa tgh angin kuat, rambut pun mcm model2 ala diri kat kipas. And perasan kena lebih sikit la, if not tak jadi.

You bought new washing machine that could fit 13 kg? Bukan saja I akan gunakan untuk basuh segalanya, anak2 I pun akan I masukkan kat dlam tu, biar cepat sikit time mandi nya ha ha ha.

Nina, tak yah jual kek lagi, bukak kedai dobi je k.

domestic engineer said...

Wiz, I tak nyanyi waktu buat laundry kat dapur. Bcoz my mom said dulu klu nyanyi kat dapur nanti dapat......tua ha ha ha! Nasib baik tak dapat!

Wiz said...

Ziela- Jgn nyanyi kat dapur, nyanyi kat luar la.